SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simklubben Spiggarna
Billesholm
Föreningsinformation
Simskola
2024-06-09 14:40

Vi är en liten simklubb, där vi framförallt prioriterar säkerheten för barnen. Vi har få barn per tränare vilket gör att vi också ser barnet och dess utveckling. Det är också viktigt att barnen kan bottna för att vi ska kunna utföra träningen på bästa sätt för ert barn. 

Detta innebär att vi i dagsläget inte kommer kunna släppa några platser till simskola i höst. Om det kommer utökas med fler grupper, tider eller om några platser blir lediga, skriver vi det på hemsidan.

 

Mvh Styrelsen

Nu kör vi igång igen
2023-12-29 06:00

Vi är glada att kunna köra igång träningen för simmarna igen måndagen den 15 januari kl 18. När vi startar upp så kommer vi inrikta oss på att bedriva simträningen för barn i D-grupperna, som redan är simkunniga. Det vill säga att simmaren  kan simma 200 m (150 m i bröstläge och 50 m i ryggläge) Vi kommer lägga fokus på att simmaren lär sig alla simsätten regelrätt och de kommer bygga upp sin ork och kondition. 

Att vi enbart kommer börja med dessa grupperna är för att vi fortfarande är för få tränare för att kunna bedriva Plask och lek. När Plask och lek kan börja igen vet vi ännu inte i dagsläget. Vi letar fortfarande efter fler tränare. 

 

Vi ser givetvis fram emot att välkomna både nya och gamla simmare och anmälan gör ni längre ner i inlägget där ni klickar på en länk och följer instruktionerna. 

Viktigt att komma ihåg är att bara för att man anmäler sitt barn via länken är man inte garanterad en plats, utan det är när man får vändande mail från oss där det står att ert barn fått plats i en viss grupp som gäller. (I samma mail kommer det också stå om betalning, att man provar på i ett visst antal dagar, detta kommer justeras senare)

Alltså vi från Spiggarna återkopplar om man får plats i en grupp. 

För att vi ska göra grupperna så rättvisa som möjligt är det viktigt att ni skriver under kommentarer hur mycket ert barn kan simma. Det kan också bli så att vi kommer "flytta runt" i grupperna under det första veckorna för att kunna placera era barn i rätt grupp, så de får rätt förutsättningar. 

 

Vi kommer ha 4 banor igång, och vi tränar måndagar kl 18-19. 

I dagsläget får intresset avgöra om vi behöver utöka med ännu en tid senare och med fler banor. Detta kommer visa sig så småningom, så vi ber er alla att ha förståelse för detta i början av nästa år.

 

Givetvis får man prova på ett par ggr för att se om just simning är något som passar ens barn. 

 

Anmäl Er genom att fylla i formuläret. Klicka här

Rekrytering av tränare
2023-10-03 18:41

Vi i simklubben håller just nu på att rekrytera tränare, så att vi till våren kan starta upp grupper. I vilken utsträckning vet vi inte ännu, allt handlar om antalet tränare vi lyckas rekrytera. I dagsläget har vi 5-6 tränare, men behöver bli minst 8 för att kunna bedriva plask och lek träning. 

Vet ni någon som är intresserad av att bli simtränare till plask och lek, eller känner ni någon som vill kan ni maila oss i styrelsen. 

Kravet för att få bli tränare är:

- Du måste ha fyllt 15 år

- Du ska vara ansvarsfull

- Du ska ha god hand med barn

- Meriterande är om du tidigare varit simmare eller tränare men det är inget krav

 

När vi väl har fått fatt i de tränare vi behöver så kommer vi komma ut med information om anmälan, kösystem, dagar och tider. 

Hösten 2023
2023-06-29 09:26

Simklubben Spiggarna har drabbats hårt av att simhallen fått hålla stängt. Vi har tappat både medlemmar och simmare men framförallt tränare som är kärnan till all vår verksamhet. 

Påsklov
2023-04-03 13:44

All träning under påsklovet är inställt. 

Sportlov
2023-02-20 14:12

Träningen på söndag den 26 februari är inställd då vi håller sportlov. 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 17/06 12:37 
Hem, 18/03 17:53 
Hem, 29/02 08:00 
Hem, 29/01 18:34 
Hem, 05/12 15:07